vrijdag 3 april 2015

Schaapje met je witte wol

Een van de dingen die Wouter vaak met zijn moeder doet is naar de kinderboerderij gaan. Wouter kun je geen groter plezier doen! Wanneer zijn moeder zegt 'zullen we naar de kinderboerderij gaan?, dan kan hij razendsnel zijn jas en zijn laarzen aantrekken.
Eerst langs het konijnenhok, even een rondje rijden op de rode plastic traktor met de verbogen trapper, cavia's kijken, pony borstelen. Alles vindt hij leuk, maar het leukst vindt hij de schapen. Daar is hij dol op. Die dikke vacht kriebelt zo lekker. Het allermooist vind hij de lammetjes.

Thuis vraagt Wouter aan zijn moeder: 'Mama, mogen wij ook een schaap?'
'Daar hebben we toch geen ruimte voor?'
'Hij kan toch in de tuin?' stelt Wouter voor.
'Zo groot is de tuin niet en ik denk niet dat oma het goed vindt dat het schaap dan haar planten opeet.'
'Dan kan hij wel in huis.'
'We kunnen toch geen schaap in huis houden?'
'Hij kan wel bij mij op de kamer, ik zal er echt heel goed voor zorgen,' belooft Wouter.
'Weet je wat, knutsel jij maar een schaap,' stelt moeder voor en zoekt een knutselboek uit haar boekenkast in haar kamer in het souterrain. Wouter is dol zijn moeders knutselboeken. Ze heeft er zoveel en er staan zulke mooie plaatjes in.

Zijn moeder tekent voor hem een lammetje op papier en samen knippen ze draadjes van witte wol en plakken dit op het lijfje. Zo is Wouter even vergeten dat hij liever een echt schaap wil.
'Nu heb ik toch een lammetje in huis om mee te knuffelen,' zegt Wouter.





Vergelijkbare knutselboeken:
Knutselen met papier en karton
Paaseieren knutselen
Leuke knutselprojecten met papier en karton (tweedehands via boekwinkeltjes.nl)

1 opmerking:

  1. Hallo , ik kwam ook eens bij jou buurten en dit verhaal heb je heel mooi geschreven. En daarbij ook een leuke knutseltip. Die mag je eens meer schrijven en delen hier. Groetjes, Tine

    BeantwoordenVerwijderen